Menu
EUR
Stap voor stap; Maak je eigen akoestische lattenwand

Stap voor stap; Maak je eigen akoestische lattenwand

Door: Geluidsisolatie Deal Reacties: 0

Een akoestische lattenwand is een stijlvolle en functionele toevoeging aan elke ruimte. Het combineert esthetiek met geluidsdemping, waardoor het niet alleen mooi oogt, maar ook zorgt voor een verbeterde akoestiek. In deze blogpost leer je stap voor stap hoe je zelf een akoestische lattenwand kunt maken met PET vilt. Dit proces is eenvoudig en vereist minimale gereedschappen en materialen.

Materialen en Gereedschap

Voor het maken van jouw eigen akoestische lattenwand heb je een aantal verschillende materialen en gereedschappen nodig. Zorg ervoor dat je onderstaande producten in huis hebt!

Voorbereiding van de Plaat en Latten

  1. Latten Voorbereiden: Gebruik een verstekzaag om de houten latten op maat te zagen. Schuur de randen van de latten indien nodig om een gladde afwerking te garanderen.
  2. Bevestigen op PET-vilt: Leg de op maat gezaagde latten op een grote plaat van PET-vilt. Bevestig de latten aan de achterkant van het PET-vilt met kleine spijkertjes of nietjes. Het is belangrijk dat de latten gelijkmatig zijn verdeeld en recht liggen. Gebruik een waterpas om dit te controleren.
  3. Montagekit Aanbrengen: Breng High Tack MS Polymeer montagekit aan op de achterkant van het PET-vilt paneel waar de latten al aan zijn bevestigd. Zorg ervoor dat de kit gelijkmatig is verdeeld voor een stevige hechting.
  4. Paneel op de Muur Bevestigen: Druk het volledige PET-vilt paneel, inclusief de latjes, stevig tegen de muur. Begin in een hoek en werk naar buiten toe. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat het paneel recht hangt en goed vastzit.
  5. Nacontrole: Controleer of het paneel stevig op de muur is bevestigd en of de latten goed vastzitten. Werk eventuele oneffenheden weg en zorg ervoor dat alles netjes is afgewerkt voor een professionele uitstraling.

Veelgestelde Vragen

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een akoestische lattenwand variëren, maar liggen gemiddeld tussen €200 en €500, afhankelijk van de materialen en de grootte.

Is PET-vilt milieuvriendelijk?

Ja, PET-vilt wordt gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Ontdek meer in deze blogpost over het productieproces van PET Vilt.

Welke dikte van de latten is ideaal?

Latten van 18-20 mm bieden een goede balans tussen functionaliteit en esthetiek.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

Nieuwsbrief

Ontvang tips, nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen, rechtstreeks in je inbox. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!