Menu
EUR
De ultieme oplossing voor geluidsisolatie van je motorruimte: Polyetherschuim met PU toplaag

De ultieme oplossing voor geluidsisolatie van je motorruimte: Polyetherschuim met PU toplaag

Door: Geluidsisolatie Deal Reacties: 0

Het isoleren van een motorkap of motorruimte is essentieel om het geluidsniveau van je voertuig te verlagen en de motorprestaties te optimaliseren. Een veel gekozen oplossing voor deze toepassing is het gebruik van zelfklevend polyetherschuim met een PU toplaag. Dit materiaal heeft uitstekend geluidsabsorberende waarden, terwijl het bestand is tegen hitte, vocht, en olie, wat het perfect maakt voor gebruik onder de motorkap.

Waarom polyetherschuim met PU toplaag?

Het zelfklevende polyetherschuim met PU toplaag, wordt vaak gebruikt in omgevingen waar olie, vocht en vuil een rol spelen, zoals motorkappen, machinekamers en motorruimtes van schepen. De PU toplaag biedt een vuil- en oliebestendige barrière, waardoor het materiaal eenvoudig schoon te houden is en de levensduur verlengd wordt. Daarnaast is het schuim hittebestendig tot ongeveer 100°C, wat het ideaal maakt voor de hoge temperaturen in motorruimtes

Hoe werkt het?

De akoestische eigenschappen van polyetherschuim zorgen voor effectieve geluidsabsorptie, waarbij geluidsgolven van de motor gedempt worden, wat het motorgeluid significant kan verminderen. De PU toplaag voorkomt daarnaast de opname van vocht en vuil, waardoor het schuim zijn dempende eigenschappen behoudt in een uitdagende omgeving. Dit maakt het schuim perfect voor het isoleren van luchtgeluiden die via de motorkap naar buiten kunnen ontsnappen

Installatie van geluidsisolatie

Bij het aanbrengen van dit isolatiemateriaal is het belangrijk om te beginnen met een grondige reiniging van het oppervlak. Omdat het materiaal zelfklevend is, moet de ondergrond vet- en stofvrij zijn om een goede hechting te garanderen. Het is aan te raden om de naden en snijvlakken van het materiaal af te pakken met aluminiumtape om de levensduur van de isolatie verder te verlengen. Daarnaast kan het in sommige situaties noodzakelijk zijn om ook naast de zelfklever, ook gebruik te maken van een mechanische bevestiging tijdens de montage.

Voor optimale resultaten kan je dit polyetherschuim combineren met andere thermische of akoestische isolatiematerialen, afhankelijk van de specifieke eisen van de motorruimte en de omgevingstemperatuur.

Door het gebruik van zelfklevend polyetherschuim met een PU toplaag verbeter je niet alleen de akoestiek van je voertuig, maar bescherm je ook de motorruimte tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dit zorgt voor een stillere, duurzamere en efficiëntere rijervaring.

Als je er zeker van bent dat het materiaal in geen enkel geval in aanraking kan komen met olie, kun je ook Zelfklevend polyurethaanschuim met waterbestendige toplaag als alternatief gebruiken. Dit akoestsiche schuim is ook voorzien van een zelfklever, waardoor de montage net zo eenvoudig is. Het enige verschil is de bestendigheid tegen olie en een iets lagere temperatuurbestendigheid. 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

Nieuwsbrief

Ontvang tips, nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen, rechtstreeks in je inbox. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!