Menu
EUR
Bekleed je bedrijfswagen laadruimte met naaldvilt: Voordelen en installatietips

Bekleed je bedrijfswagen laadruimte met naaldvilt: Voordelen en installatietips

Door: Geluidsisolatie Deal Reacties: 0

Naaldvilt, ook wel bekend als stretchvilt, is een ideaal materiaal voor het bekleden van laadruimtes in bedrijfswagens. Dankzij de rekbaarheid van het materiaal, is het gemakkelijk aan te brengen, zelfs op complexe vormen zoals wielkasten. Dit zorgt voor een strakke en nette afwerking van de laadruimte. In deze blog bespreken we de voordelen van naaldvilt voor bedrijfswagens, de benodigde materialen voor de montage, en bieden we een handig stappenplan voor de installatie.

Voordelen van Naaldvilt voor Laadruimtes in Bedrijfswagens

  • Eenvoudige montage: Ons naaldvilt is full stretch, wat betekent dat het door de extra stretch makkelijk gevormd kan worden naar de contouren van de laadruimte, inclusief lastige plekken zoals hoeken en wielkasten. Dit maakt het ideaal voor bedrijfswagens waar duurzaamheid en een nette afwerking essentieel zijn.
  • Bescherming tegen krassen: Door naaldvilt te gebruiken, bescherm je de carrosserie van de laadruimte tegen krassen en andere beschadigingen tijdens het laden en lossen.
  • Esthetische verbetering: Naaldvilt is beschikbaar in diverse kleuren zoals antraciet, beige, blauw, lichtgrijs, muisgrijs en zwart. Hierdoor kun je de laadruimte van je bedrijfswagen een persoonlijke en professionele uitstraling geven.
  • Voorkomen van condens: Naaldvilt helpt bij het verminderen van condensatie op metalen oppervlakken in de laadruimte, wat de kans op roestvorming verkleint.
  • Geluidsdemping: Naaldvilt heeft een licht geluiddempende werking, wat vooral nuttig is bij het rijden op ruw terrein of bij het vervoeren van los materiaal.

Benodigdheden

Voor een succesvolle montage van naaldvilt in de laadruimte van je bedrijfswagen, zorg ervoor dat je de volgende materialen bij de hand hebt:

  • Naaldvilt: Kies de kleur en hoeveelheid die je nodig hebt voor de ruimte.
  • Hittebestendige contactlijm: Gebruik een lijm zoals onze High Temperature Lijmspray, die bestand is tegen temperaturen tot 110°C, om ervoor te zorgen dat het vilt goed blijft zitten, zelfs bij hoge temperaturen in de laadruimte.
  • Schaar en/of stanleymes: Voor het nauwkeurig op maat snijden van het vilt.
  • Ontvettingsmiddel: Dit zorgt voor een optimale hechting van het vilt door de ondergrond grondig vet- en stofvrij te maken.

Stappenplan voor de Montage

  1. Voorbereiding: Maak de ondergrond waarop je het vilt wilt bevestigen eerst stof- en vetvrij met een ontvetter. Zorg ervoor dat de ondergrond daarna droog is.
  2. Vilt op maat snijden: Bepaal hoeveel naaldvilt je nodig hebt voor de te bekleden oppervlakte. Knip of snij het vilt vervolgens op maat, met een extra marge voor eventuele correcties.
  3. Lijmspray aanbrengen: Spuit zowel het naaldvilt als de ondergrond in met de High Temperature lijmspray. Eén spuitbus is doorgaans voldoende voor het verwerken van 3m² vilt.
  4. Lijm laten drogen: Wacht minimaal 60 seconden voordat je het vilt aan de ondergrond bevestigt.
  5. Vilt bevestigen: Begin in een hoek en strijk het vilt geleidelijk op zijn plaats, waarbij je zorgt dat het direct goed zit vanwege de snelle hechting van de lijm. Druk het vilt extra goed aan voor een stevige bevestiging.
  6. Afwerking: Snijd overtollig materiaal weg met een stanleymes. Mocht er toch lijmresten zichtbaar zijn, gebruik dan een oplosmiddel om dit te verwijderen.

Met deze aanpak kun je de laadruimte van je bedrijfswagen efficiënt bekleden met naaldvilt, waardoor je zowel esthetisch als functioneel de ruimte optimaliseert.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

Nieuwsbrief

Ontvang tips, nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen, rechtstreeks in je inbox. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!